Ha maradt egy kis mézeskalács még karácsonyról, de már annyit ettél belőle, több nem fér a pacakodba, akkor készíthetsz nagyon finom desszertet, mézeskalács golyókat. Az elkészítés nem nagy ügy, ezért is remek süti, nagyon gyors és egyszerű.
Hozzávalók:
25 dekagramm ledarált mézeskalács
2 evőkanál kakaópor
0,5 deciliter tej
3-4 evőkanál sárgabaracklekvár vagy sárgabarackdzsem
2 kiskanál puncsaroma vagy rumaroma
2 evőkanál margarin
1 csomag tortadara
1 csomag 100 gramm kókuszreszelék
2 evőkanál porcukor
Eszközigény a desszert összeállításához:
Nagymama darálója
3 db tányér
Evőkanál
Kiskanál
Tál
Elkészítés:
- Daráld le a mézeskalácsot nagymama darálójával.
- Egy tálba tedd a ledarát mézeskalácsot.
- Add hozzá a kakaót.
- Azután öntsd bele a tálba a tejet.
- Add hozzá a tálba a margarint.
- A tálba öntsd a rum vagy puncs aromát.
- Gyúrd össze ezeket a tálban. Addig gyúrd, amíg szép nagy tészta gombóc nem lesz belőle.
- Kicsi gombóckákat formázz a tésztából.
- Vegyél elő kettő tányért.
- Egyikbe szórd ki a tortadarát, a másikba a kókuszreszeléket rakd.
- Egyik gombóckát forgasd meg kókusz reszelékben, a másikat tortadarában.
Ha mind kész, szépen tálalhatod is ezt a remek csemegét. Biztosan nagy sikere lesz.